0

COMMUNITY SERVICE PART 3

Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 08:08
Sampai je kat sane, kitorang sarapan pagi dulu.. Mengisi tenaga dengan bersarapan, walaupun dalam bas tadi dah makan roti..hihihi..


Qura dan Ezzati sedang cedokkan mknn tuk kitorang semua yang sdg kebulur ni..huahuahua...




Suasana di dewan makan ketika pagi







Sedapnya adik2 kat Rumah Bakti Dato' Harun menjamu selera... Ada yang sempat berposing tu!!


Ini tukang masak yang masakkan makanan yang enak untuk kitorang

Selepas menjamu selera, kami pon memulakan tugas masing2.. Aku n kwn2 aku yg lain ditugaskan untuk mengemas library, kwn2 kelas aku yang lainnya pula mengemas bhgian surau, main games ngan kanak2 dan selebihnya siapkan brg2 untuk BBQ...

 Di Perpustakaan


Bagusnya buat keje sambil tersenyum.. Itu maknenya ikhlas buat keje.. Tak macam aku yg sibuk amik gmbr org je, tapi tak kemas buku2 kat sane..

Eh!!! sape kate aku tak kemas.. Ni buktinya.. Aku buat keje jugak ye..





Ina, Diyana, Ain dan Ema sibuk giler kemas buku sampai tak sedar ada org amik gmbr diorang.. Ini yang kita mahu!! Kelekaan mengemas buku...hikhikhik

 Awatip sdg mengajar Ina cara2 nak susun buku cantik2..HeHeHe..


Cik Seha kite ni sibuk susun buku ikut subjek tau..

Di Surau




Ni cuma sebahagian gambar je yang ada kat aku... Gmbar2 yang lain tak amik lg kat kwn sekelas aku...

BBQ



 



Emmmm... Nampak sedap giler hotdog dgn aym ni... Kecur air liur ku...hehehe












 masing2 sibuk buat keje yg ditugaskan.. BRAVO my friends...

Aktiviti Bersama Kanak2



Penerangan diberikan dengan teliti untuk memastikan adik2 memahami setiap aktiviti yang akan dijalankan....






Masing2 ada gaya tersendiri !! Pecah otak fikir mcm mn nak buat gaya...



PERGH!!! Rileks jap..Penat kot.. Borak2 sat..Huhuhuhu






Adik2 tekun mendengar akak Nissa kite bagi penerangan ttg games jap lagi...


Alahai...Comelnye!!!





Sesi bergambar... KOT2..










 Time ni game bina perkataan dari huruf2 yg diberikan oleh fasilitator masing2...



REHAT jap!!










Time game SPONTAN ni kecoh giler!! Adik2 berebut2 nak jawab..Macam ni yang kita nak..Aktif!!!

NAk balik dah.... Aku jadi sedih n sayu.. Rindu kat diorg..Even aku tak ditugaskan kat bhgian games ni aku still ingtkan diorang sbb best giler tgk telatah2 mereka... Macam2 ragam yang aku boleh lihat...Comel je mereka ni.. Anyway aku wish diorg bahagia n berjaya dalam hidup..Lupakan masalah diorang n mulakan hidup yang ceria je selalu...



Copyright © 2009 MyLife MyWorld MyStory All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.