0
Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 05:48

Look inside my heart
The wall I built are going to break
Pieces by pieces
Because of you

Why you make me become like this
I hardly can think
You drive me crazy
You make me cry

There is nothing left for me
To remember
All the things we do together
I buried it deep in my heart
Lock it and throw away the key
Far from it
Wish it never be found
And the memory will be gone forever..



0

Yakin la Oiiii!!!

Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 02:16
Macam mana nak yakin kalu hati kita sendiri tak yakin dengan keyakinan diri? Macam mana nak mendidik hati menjadi yakin? Aku pernah tertanya-tanya semua ni tapi aku tak pernah dapat jawapan..Nak kena buat research jugak ke?Huh!! Penat la fikir pasal semua ni..Boleh jadi stress!! Tapi sapalah kan yang boleh bantu kalu bukan diri-sendiri..So aku kene cuba jugak..Cari ape saje solution to find the answer.. Think really hard Fatin..Yeah!! You can do it..So Fatin remember this :

You must belief in yourself..Everyone must because it's a MUST!!!.. Hehehe

0

120913

Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 21:47
Masuk sem ni byk giler assignment..Lepas je hbs bljr ni confirm aku nak rehat  puas2 and then baru smbng bljr lagi..InsyaAllah.. Banyak cabaran dan dugaan yang berlaku kat aku tahun ni..Alhamdulillah aku masih mampu untuk tersenyum.. I think that's all for today..and if I have another things happen and aku rasa nak cerita, aku akan cerita.. If the story fun la..hahaha..

0

Dulu

Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 01:27
OK... Lama giler aku tak menulis kat blog aku ni.. Sebab dh malas n takde ape2 citer yg menarik pon.. Tonight aku nak blik kg dah.. Cuti SEM!! YUHOOO!!!YEAY boleh sambut full Ramadan kat kg. Wish all the Malaysian Muslims SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA..

Kenapa aku rasa sangat sedih ar? Maybe I done a lot of mistake and I just don't realize it yet or Maybe there's a hole in my heart, a deep one. Argh!! it's hard to explained.. Ya Allah tolonglah aku tenangkan hati aku ni.. Kenapa aku ni kuat sgt cemburu dgn org lain. Ya mungkin mulut aku kata tak tapi hati aku betul2 cemburu ngan orang lain.. Ok ceritanya dulu aku masa darjah 5 ada 2 orang bestfriends. Then 1 day she said dia tak nak kawan dgn aku sebab aku makan comot.. Daa!! Aku just budak lagi kot, mmg ar makan comot. I think dia saja bagi alasan macam tu sebab dh tak nak kawan ngan aku dah kot.. Yelah, lagipon dia dah  ada kawan baru yg lagi pandai dari aku and lagi bagus kot dari aku. "Kawan baru" tu mmg satu kelas dgn kitorg and tiba2 je rapat ngan kitorg. Then suddenly dia amik kawan aku. Sebab tu kot sampai sekarang aku jadi takut skit bila ada org baru yang join nk jadi kwn.. Aku jadi rasa tak secure lagi dh.. Aku takut kwn yg aku ada skrg ni akan jauh dari aku.. Then for some reason I feel that kind of feeling again.. Aku takut!! Sebab ketakutan tu la, aku jauh dr kwn aku..

Aku ngan dia dh tak rapat sgt la macam dulu.. Tu semua sebab aku tak tahu nak buat ape and aku sje je jauhkan diri.. Sebab aku rasa kalau dr jd peristiwa mcm dulu, baik aku berhati2.. Bukan aku tak kwn dgn dia dh, tp buat sementara waktu baik aku tenangkan fikiran.. Aku bile jumpa je "Kawan baru" tu aku teringat waktu tu and rasa macam nak marah je "Kawan baru" tu tp aku fikir kitorg mase tu budak2 and lagipon aku dah maafkan dh semuanya.. Cuma aku tak dapat lupakan je peristiwa tu..

Jadi di bulan Ramadan ni aku nak tenangkan hati, jiwa, fikiran dan perasaan aku ni dari segala anasir2 jahat..PERLU!!   Misi aku masa cuti ni aku nak tgk smua crite yg ada dalam lappy aku ni..hehehe..OK la sampai sini saja luahan hati aku ni..Mungkin akan bersambung lambat skit sebab blik kg je jarang on9..MALAS!! BYE3..

0
Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 07:36
yeay!! Hari ni paper last aku and aku boleh bercuti untuk 1bln lebih...Bolehla rehat dr belajar buat sementara waktu ni..Cuti ni kalu boleh nak rehat sepuas2nya...'Balas dendam' la katakan...Kuang3... ok..That's all for today..Bye 3M..

1

SNSD - I GOT A BOY

Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 06:15

SNSD
I GOT A BOY
Romanization Lyrics

Ayo! GG! Yeah Yeah shijakhae bolkka? 
Omo! yae jom bwahra yae, museun ili isseotkillae meoril jallatdae? eung? 
Omo! tto yae jom borago! meoributeo balkkeutkkaji seutayili bakkwiiyeosseo 
waeh keuraetdae? kunggeumhae jukkenne waeh keuraetdae? marhae bwahbwah jom 

Ha Ha! Let me introduce myself! Here comes trouble! ttara hae! 
o oo ye o. oo ye o neo jalnasseo cheongmal! 

jiga mwonde? utkyeo. neomu kotdae sen geo ani? nabogo pyeongbeomhadanda yae 
eo~~keu namja wahnjeon mame deureonna bwah! 
maldo andwaeh! maldo andwaeh! 
neomu yeppeojigo sekshihae jyeosseo keu namja ttaemuniji? mureobol ppeon haetdanikka? neo bakkun hwahjangpumi mwonji 

sashil na, cheoeum bwahsseo sangcheo ibeun yasu gateun gipeun nun 
yaegiman haedo eojil haetdanikka? 
neo jalnasseo cheongmal! jalnasseo cheongmal! 

o oo ye o. oo ye o neo jalnatda cheongmal! 
o oo ye o. oo ye o neo jalnasseo cheongmal! 

Ayo! Stop! Let me put it down another way. 

I got a boy meotjin! I got a boy chakhan! I got a boy handsome boy nae mam da kajyeogan 
I got a boy meotjin! I got a boy chakhan! I got a boy awesome boy wahnjeon banhaenna bwah 

a nae wahngjanim! eonje i momeul kuhareo wah jushil tenkayo? 
hayan kkumcheoreom nal pume ana ollyeo naraga jushiketjyo? 

na, kkamchak! menbungiya! keu sarameun nae min nachi kunggeumhadae. wahnjeon mame deureo mot igin cheok boyeojwodo kwaehnchanheulkka? 
ou! jeoldaero andwehji! keuchi? keuchi? 
uri, jigil keon jigija! majji! majji! 
keuye mameul modu kajil ttaekkaji ikeon jeoldaero ijeobeoriji mallago! 

o oo ye o. oo ye o bameul saedo mojara da da 
o oo ye o. oo ye o uri chwehko kwahnshimsa da da 

nae mal deureobwah keu ai neone alji? jom eorijiman sogeun kkwahk chasseo 
eotteol ttaen oppacheoreom deumjikhajiman, aekyoreul buril ttaen neomu yeppeo jukkesseo 

o oo ye o. oo ye o neo michyeosseo, michyeosseo 
o oo ye o. oo ye o neo michyeosseo, michyeosseo 
nan cheongmal hwahka na jukkesseo nae namjan nal yeojaro anboneun geol 
makyeonhal ttaen eotteokhamyeon naega chohkenni? jilturado nage haebolkka? soksanghae! eotteokhae! na? 
maldo an dwaeh! maldo an dwaeh! 

Don't stop! Lets bring it back to 1:40 

I got a boy meotjin! I got a boy chakhan! I got a boy handsome boy nae mam da kajyeogan 
I got a boy meotjin! I got a boy chakhan! I got a boy awesome boy wahnjeon banhaenna bwah

eonjena nae gyeoten naepyeoni dwaehjugo kwii giulyeojuneun neo neo 
nan idaero chigeum haengbokhae jal twehl keonikka 

I got a boy meotjin! I got a boy chakhan! I got a boy handsome boy nae mam da kajyeogan 
I got a boy meotjin! I got a boy chakhan! I got a boy awesome boy wahnjeon banhaenna bwah

I got a boy meotjin! I got a boy chakhan! I got a boy handsome boy nae mam da kajyeogan 
I got a boy meotjin! I got a boy chakhan! I got a boy awesome boy wahnjeon banhaenna bwah 

I got a boy meotjin!


English Lyrics
 

Ayo! GG! Yeah Yeah, shall we start?
Uh-muh! Look at her, look. What happened to her that she cut her hair? huh?
Uh-muh! Again look at her, look! From head to toe, her style has changed
Why did she do that? I’m curious to death, why did she do that? Tell me

Ha ha! Let me introduce myself! Here comes trouble! Follow after me!
Oh oh oh yeah oh, oh oh yeah oh, you really are something else!

Who is she? Ridiculous
Do you know you’re too self-assertive? She thinks I’m average
Yeah, I guess she really liked him!
No way! No way!
She became so pretty and sexy, it’s because of him, right?
I almost asked her what her new makeup was

Truthfully, I’ve seen it for the first time
The deep eyes, like a scarred beast
I was dizzy by just talking to him!
You really are something else! You really are something else!

Oh oh oh yeah oh, oh oh yeah oh, You really are something else!
Oh oh oh yeah oh, oh oh yeah oh, You really are something else!

Ayo! Stop! Let me put it down another way.

I got a boy, a handsome one! I got a boy, a kind one! I got a boy handsome boy, who took all my heart
I got a boy, a handsome one! I got a boy, a kind one! I got a boy awesome boy, I must have really fallen for him

Ah, my prince! When are you gonna come save me?
Will you lift me in your arms and fly, like a white dream?

I’m like, surprised, mental collapse! He wants to see my face without makeup. I really like him, would it be okay to show it to him?
Oh! Never! Right? Right?
Let’s keep what needs to be kept, right! right!
Don’t ever forget this until you take all of his heart!

Oh oh oh yeah oh, oh oh yeah oh, even if I stay up all night, it’s not enough, everything everything
Oh oh oh yeah oh, oh oh yeah oh, our biggest interest, everything everything

Listen to me, you all know him, right? He’s a bit young but he’s full inside
Sometimes he is as reliable as an oppa but when he acts charming, he is so cute

Oh oh oh yeah oh, oh oh yeah oh, you’re crazy, crazy
Oh oh oh yeah oh, oh oh yeah oh, you’re crazy, crazy

I’m really angry, my boy doesn’t look at me as a girl
What should I do when I feel hopeless? Should I make him feel jealous? I’m so upset! What do I do?
No way! No way!

Don’t stop! Let’s bring it back to 1:40

I got a boy, a handsome one! I got a boy, a kind one! I got a boy handsome boy, who took all my heart
I got a boy, a handsome one! I got a boy, a kind one! I got a boy awesome boy, I must have really fallen for him

Always next to me, it’s you, who’s on my side and listens to me, you- you-
I’m happy as it is right now, cause everything will work

I got a boy, a handsome one! I got a boy, a kind one! I got a boy handsome boy, who took all my heart
I got a boy, a handsome one! I got a boy, a kind one! I got a boy awesome boy, I must have really fallen for him

I got a boy, a handsome one!


0

QUOTES FOR THE DAY

Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 05:52
"Life is not easy as you think.. It is not like watching drama or movies on TV with the knowing of the ending. It is challenging and so much fun because we can't expect what will happen in the future."
-TUAN NURFATIN ADIBAH BINTI TUAN LAILY-

0

130112 part2

Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 05:35
Aku ada macam2 benda yang aku nak buat...Nak bela haiwan, nak bercucuk tanam, nak amik gambar,nak buat design pape2 yang aku nak,nak buat sajak dan macam2 lagi la... Ish banyak giler sampai akut ak tahu nak wat mana satu dulu...Hehehe...Takpe2.. First thing to do is bela binatang...Binatang yang comel2!!! Tapi macam tak boleh lagi.. Nak wat pe ar? Aku kena fikir betul2 ni..

0

130112

Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 05:23
Hari ni aku, Sue, adik aku dan Alyaa' keluar jalan2 sampai petang..Best sgt!! Dan penat giler..Hahaha.. Hari ni mmg tak de story yang best pon untuk aku tulis dalam blog aku....Dan juga takde ilham nak buat sajak ke ape ke.. Nak ada ilham tu mmg makan masa lama giler... Ntah bile ntah nak ada ilham... Aku ni plak jenis bukan selalu on9 pon..Kalu on9 pon nak download lagu or tgk citer... Bosan giler...

0

Argh!!

Posted by Tuan Nurfatin Adibah Tuan Laily on 20:32
Ok.. Aku tak tahu ape sebenarnya yang aku nak dalam hidup aku..Seriously!! Aku tak tahu bile aku habis belajar nnt aku kerja ape.. Aku cakap aku nak jd businesswoman, tapi aku tak tahu nak wat bisnes ape.. Yang aku tahu aku nak buat something yang org lain tak pernah buat.. Tapi ape erk?

Copyright © 2009 MyLife MyWorld MyStory All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.